Nasze projekty

Fundacja „Całym Sercem” zaprasza na bezpłatne szkolenia pt. "Wszystko zależy od tego jak widzisz rzeczywistość - tożsamość osoby z autyzmem - II edycja

To już druga edycja realizacji działań informacyjno-edukacyjnych pod tym samym tytułem. Tematyka szkoleń nie wyczerpała jeszcze oczekiwań odbiorców, którzy chcieliby pogłębiać wiedzę o osobach ze spektrum autyzmu.

Liczba osób cierpiących na zaburzenia ze spektrum autyzm stale wzrasta, a świadomość społeczeństwa (m.in. rodziców, lekarzy, pielęgniarek, nauczycieli, wychowawców, pracodawców) na temat tego zaburzenia pozostaje przeważnie na etapie filmu „Rain Man”. W związku z tym celem projektu jest zwiększenie dostępu do wiedzy o tym „najpopularniejszym” w ostatnich czasach, a zarazem wydaje się „najmniej” znanym zaburzeniu.

Szkolenia z tego zakresu mają na celu rozszerzenie „prawdziwej” wiedzy na temat autyzmu oraz pokazania społeczności, że osoby z autyzmem „nie są kosmitami”. Nie postrzegają świata zgodnie z intuicją ludzi neurotypowych, ale swoją własną jako całkowicie odmienny proces myślowy, charakterystyczny tylko dla nich.

Zapraszamy nauczycieli, wychowawców, pracowników, przedszkola,, szkół integracyjnych, przedszkoli integracyjnych, studentów itp.

Prosimy o pobranie karty zgłoszeniowej TUTAJ i przesłanie jej drogą mailową do 30.09 z dopiskiem - szkolenie z autyzmu.

Projekt współfinansowany z budżetu Samorządu Województwa Kujawsko-Pomorskiego.

Fundacja „Całym Sercem” zaprasza na bezpłatne szkolenia dla rodziców "ESDM - metoda wczesnego startu dla dziecka z autyzmem. Jak pomóc tworzyć więzi, komunikować się i uczyć."

Serdecznie zapraszamy rodziców na bezpłatne szkolenie „ESDM – metoda wczesnego startu dla dziecka z autyzmem.

Jak pomóc tworzyć więzi, komunikować się i uczyć”. Metoda ta ma na celu kształtowanie umiejętności rodzicielskich i wychowawczych u rodziców dzieci ze spektrum autyzmu.

Prosimy przesyłać zgłoszenia na adres fundacja.calymsercem@tlen.pl. Karta zgłoszeń do pobrania (pdf, docx)

UWAGA!!!- ilość miejsc ograniczona.

Projekt współfinansowany z budżetu Samorządu Województwa Kujawsko-Pomorskiego.

Fundacja „Całym Sercem” zaprasza na bezpłatne zajęcia terapeutyczne dla dzieci w wieku 10-13 lat z zaburzeniami Zespołu Aspergera pomagające zrozumieć i wyrazić sympatię oraz miłość Fundacja „Całym Sercem” zaprasza na Spotkania informacyjno-warsztatowe dla rodziców dzieci z Zespołem Downa Fundacja „Całym Sercem” zaprasza na spotkanie ze Św. Mikołajem Fundacja „Całym Sercem” zaprasza na szkolenie „Strategie deeskalacji zachowań dzieci i młodzieży z zaburzeniami ze spektrum autyzmu lub zaburzeniami behawioralnymi emocjonalnymi” Fundacja „Całym Sercem” zaprasza na szkolenie „Wszystko zależy od tego jak widzisz rzeczywistość— tożsamość osoby z autyzmem”